1 maj 2023
16:00

Oskarströms IS/Sennans IF

Referat: Alets IK - Oskarströms IS/Sennans IF

Lite kall vind men annars en solig dag när Alet IK:s F15-16-lag inledde serien som kallas division 2, södra. Första motståndare för året var OIS-Sennan, ett lag vi känner väl. Vi är rätt så jämna med detta lag men har minussiffror i statistiken, och denna förvärrades ytterligare efter resultatet idag; 1-5. Men det hade inte nödvändigtvis slutat med dessa siffror, även om vi inte kan anse annat än att förlusten kan betraktas som rättvis, sett över 90 minuter.

Vi startade lite försiktigt och lyckades inte behärska underlaget särskilt väl och positionsmässigt träffade vi inte helt rätt. Efter en kvart kom första målet efter ett fint distansskott som dagens målvakt Alice (enda tänkbara position pga förkylning) inte hade någon chans på. Sju minuter senare 2-0 och det var ställningen i paus.

I den andra halvleken började vi med god energi och vaskade fram några lägen, men hade lite oflyt efter en snabb omställning och fick tyvärr se 0-3 efter fem minuter. Synd att matchens tredje mål inte var vårt, hade kunnat påverka matchbilden. Men efter ett fint anfall där Katalinas fina förarbete centralt rullade bra ut till Wilma (tilldelades en mer offensiv roll i 2a halvlek) som slog ett bra inlägg från höger som Moa inte gjorde något misstag på utan behärskat rullade in. I denna del av matchen hade vi vår bästa period och kom till flera mållägen och tänk om vi hade fått in en reducering... Inte minst efter fin hörna från Molly där bollen dansade längs linjen bland flertaliga vit- och rödklädda tjejer. Trängsel och kalabalik, men inget mål. Ett mål där hade givit mer energi till oss och fått motståndarna att darra kanske? Men när utdelning inte kom för vår del så slutade det istället med både 1-4 och 1-5 och det hade kunnat trilla in fler också på slutet för när våra ben var trötta samtidigt som OIS hade starka kort på plan med aptit på mål. Skönt ändå att vi fick in ett mål och att vi skapade en del chanser under en period. Det tar vi med oss, precis som 690 kr in via kioskverksamheten!

Dagens målskytt: Moa Karlsson
Dagens MVP: lagkapten Alva Löfgren
Dagens kiosk: 690 kr